01 dubna, 2007

300

Zdravíčko. Usilovně jsem přemýšlel jak Vás napálím, když je dnes ten apríl, napadly mě věci jako že bude zase alkohol, že se barmaňák ruší, že v pondělí proběhne velké vyhazování a tak podobně. Takové laciné vtípky by jste ale stoprocentně prokoukli, tak dnešní den využiju k něčemu jinému. Nebudu si tu z Vás dělat srandu kterou poznáte, ale napíšu dneska první příspěvek mimo barmanské téma. Zatím se anketa vyvíjí ve prospěch těchto příspěvků, takže tady máte první ochutnávku, aby jste věděli, jak by to mohlo vypadat. Jen upozorňuju že dnešní příspěvěk je pořád vyjímka, počkám, až v anketě bude hlasovat víc lidí, deset je pořád málo.
Takže jak nadpis hlásá - 300. Pokud náhodou nevíte o co se jedná, tak je to film, který v těchto dnes naprosto drtí kina celosvětově. 22. března byla premiéra u nás v ČR a sály byly beznadějně rezervovány týdny do předu. Naštěstí jsem byl jeden z těch, kdo tu rezervaci měl taky, takže sem si na to zajel hnedka o víkendu do Olympie.300 pojednává o známé bitvě u Thermopyl (to byste si mohli ještě pamatovat z dějepisu :) ), kdy se ve finále 300 Sparťanů postavilo zhruba 300 000 - 600 000 perských útočníků. I když nakonec všech 300 padlo, zdrželi perskou armádu natolik (tři dny), že se zbytek Řecka stihl zformovat a postavit se jim ve větším počtu.
300 je jeden z filmů, který vidět poprvé někde jinde než v kině znamená poloviční zážitek. Celý film je postavený na vizuálním zpracování - jen jediná scéna se natáčela v exteriéru (přitom se celý film odehrává venku), zbytek před modrým plátnem v hangáru, které pak bylo nahrazeno pozadím přes počítač.
Ve výsledku se jedná o neskutečné vizuální orgie, které daleko předčí všechny ty Tróje, Gladiátory a podobné historické filmy. Aby jste si to mohli ale představit v pohybu, tak tady máte odkaz na ukázku - http://youtube.com/watch?v=wZm52UrkDpA a na krátký klip, kde se "vyjednává" - http://youtube.com/watch?v=oWulyY8QOw0. Rozhodně mrkněte na obě videa, stojí to za to.Takže pokud Vás baví tyhle historické filmy, Trója Vám přišla taková neslaná a nemastná, Gladiátor zbytečně ukecaný a Alexander zbytečně rozvleklý, tak tohle Vás dokonale přibije k sedačkám v kině a nepustí Vás to, než skončí titulky. Určitě na tenhle kousek běžte do kina, pokud jste cílová skupina, nebude litovat.
Tak, doufám že se Vám tahle forma "nebarmanských" příspěvků aspoň trochu líbí, pokud k ní máte nějaké výhrady, stačí napsat a uvidíme. Ale jak jsem říkal na začátku, tenhle příspěvěk je pořád ještě vyjímka, dalo by se říct že je tu místo nějakého trapného aprílového vtípku, což mě přijde lepší. Ještě počkám nějaký ten pátek, než se anketa pořádně vyvine a pak uvidíme.

Tak se mějte a aspoň jednou si od toho trénování odpočiňte a zajděte si na třístovku :)

Žádné komentáře:

Okomentovat