
Tato soutěž není primárně zaměřena na míchání nápojů, ale jednu kategorii míchání nápojů soutěž obsahuje.
Soutěžní disciplíny:
1. Test odbornosti
2. Načepování a servis piva
3. Míchaný nápoj s pivem
4. Štafeta - překážkový běh s pivem
Kritéria hodnocení jednotlivých disciplín:
1. Načepování a servis piva:
- načepování 2 sklenic 0,33l v limitu 3 minut
- dodržení míry
- vizuální vzhled
- první dojem, způsob čepování, pevnost pěny, množství, způsob servisu, celkový dojem...
2. Míchaný nápoj s pivem
(volný styl, dle každého jednotlivce, s ohledem na výstup - long drink na bázi piva)
- namíchání 2 porcí nápoje s pivem (long drink do sklenice 0,33l)
- časový limit 4 minuty s použitím povinné ingredience (piva Pilsner Urquell)
- kvalita (hodnotí porota)
- dodržení zásad a pravidel CBA
- celkový dojem
- soutěžící používá vlastní barmanské pomůcky

3. Překážkový běh s pivem
- soutěžící načepuje pivo, které po překonání všech překážek předá porotě
- po absolvování trati se měří hladina piva
- pokud soutěžící pivo převrhne a vylije je diskvalifikován
- hodnotí se čas a technika (elegance) provedení úkolu
Cíl soutěže:
- popularizovat tradiční kvalitní české nápoje
- vytvořit tradici vysoké úrovně "české pivní kultury"
- uplatňovat nápaditost, profesionalitu a moderní trendy v nápojové gastronomii
- popularizovat tradiční kvalitní české nápoje
- vytvořit tradici vysoké úrovně "české pivní kultury"
- uplatňovat nápaditost, profesionalitu a moderní trendy v nápojové gastronomii
Ceny:
- věcné ceny od sponzora Plzeňského Prazdroje
- poháry a ceny ředitele SŠ potravinářská a služeb, Brno
- každý soutěžící získá Certifikát jakosti garantovaný Asociací číšníků ČR
- věcné ceny od sponzora Plzeňského Prazdroje
- poháry a ceny ředitele SŠ potravinářská a služeb, Brno
- každý soutěžící získá Certifikát jakosti garantovaný Asociací číšníků ČR
Žádné komentáře:
Okomentovat