24 ledna, 2007

Informace o Amundsen Cup 2007

Dnes tu máme informace o druhé soutěži na kterou se možná pojedeme podívat. Jedná se o Amundsen Cup, který pořádá Střední Škola Gastronomická s r. o. Blansko ve spolupráci s firmami Stock Plzeň Božkov a General Bottlers CR. Soutěž se koná ke konci března v Blansku.


Dává se zde možnost novým, začínajícím barmanům, kteří potřebují získat potřebné zkušenosti na menších soutěžích, než přejdou na prestižnější a větší soutěže. Této snaze jsou uzpůsobeny i podmínky soutěže:

Startovné činí 200,- Kč, účastníkem může být student hotelové či gastronomické školy do 21 let, maximální počet soutěžících je 40.

Hlavní ceny soutěže jsou:

- celodenní rodinná poukázka k návštěvě propasti Macocha, včetně vstupu do Punkevních jeskyní a dopravy Ekovláčkem

- vstupenka do nově vybudovaného welness centra hotelu Panorama v blansku

- kupony ke konzumaci v pizzerii Terrazza v Blansku pro 2 osoby


Podmínky této soutěže jsou už poněkud volnější než u předchozí. Bude se míchat alkoholický fancy long drink (4 porce), ve kterém nesmí být více jak 7cl alkoholu a musí být použity alespoň 2cl alkoholu z portfolia Amundsen. Maximální počet ingrediencí včetně střiků a kapek je 5. Dekorace musí být jedlá a vyrobena během přípravy v časovém limitu 15 minut. Časový limit pro přípravu čtyř porcí long drinku je 7 minut.

Hodnotící komise hodnotí techniku přípravy soutěžních nápojů a jakost nápojů z hlediska vůně, vzhledu a chuti dne pravidel IBA - WCC.

Žádné komentáře:

Okomentovat