23 ledna, 2007

Informace o barmanské soutěži v Poděbradech

Tady máte první informace o soutěži, na kterou se možná pojedou podívat dva nejlepší. Zatím ne soutěžit, jen podívat, na plnohodnotnou účast ještě neuzrál čas.

Soutěž se jmenuje Bacardi – Martini Poděbrady Cup 2007, kterou pořádá Hotelová škola Poděbrady za podpory CBA (Czech Bartenders Association) a spadá do kategorie klasického barmanství, tudíž žádný freestyle.

Cocktailová soutěž je zahrnuta do hodnocení barmana roku Junior a je hodnocena podle pravidel WCC (World Cocktail Competition).

Startovné: 500,-Kč

Průběh soutěže:

6. 3. 2007 do 17 hodin - příjezd, prezentace účastníků v recepci hotelu Junior

17:30 – slavnostní zahájení, losování pořadí, porada s komisaři
18:00 – test ze všeobecného barmanského přehledu v anglickém jazyce
18:30 – slavnostní več
eře

7. 3. 2007
7:45 – příprava prvního soutěžícího
8:00 – zahájení soutěže v Domě dětí a mládeže
11:00-15:00 – oběd na restauraci hotelu Junior
15:00 – předpokládané ukončení soutěže
18:00 – vyh
lášení výsledků, předání cen na hotelové škole
19:00 – slavn
ostní raut

Soutěžní podmínky:

1. Test ze všeobecného barmanského přehledu v anglickém jazyce
2. Příprava třech porcí drinku Planter´s punch, hlavním rozhodujícím kritériem pro hodnocení přípravy tohoto nápoje bude časový limit, poté technika

Plunter´s punch
4 cl Bacardi Black
2 cl citronová šťáva (koncentrát)
1 cl Grenadina Monin
15 cl pomerančová šťáva
5 cl ananasová šťáva
V šejkru, Piňa Glass, zdobit segmentem ananasu nebo plátkem pomeranče
3. Příprava třech porcí Fancy drinku17 – 30 cl s výhradním použitím produktů z portfolia Bacardi-Martini v min. množství 2 cl, ostatní produkty z portfolia BF lze použít v min.množství 1 cl, Monin v min. množství 2 cl, Rauch v min. množství 5 cl nebo Poděbradka – v tomto případě zařaďte pouze čaje v min. množství 5 cl
4. Ingredience použije soutěžící podle portfolia – BF v propozicích,
www.monin.cz, www.rauch.cc, www.podebradka.cz, suroviny těchto firem budou k dispozici, ostatní si každý zajistí sám
5. Barový inventář, sklo a pracovní pomůcky si každý soutěžící zajistí podle vlastního uvážení
6. Doba přípravy na vyhrazeném místě je max. 15 min. před samotným vystoupením soutěžícího
7. Doba výroby – drinky budou připraveny najednou, v libovolném pořadí, v čase 7 min
8. Za nenastoupení do přípravny v určenou dobu následuje diskvalifikace soutěžícího
9. K dispozici bude led kuželky a drcený
10. Dekorace – zabezpečí si soutěžící sám dle vlastního uvážení předem v přípravně (15 min.)
11. Oblečení – školní, barmanské
12. Vlastní hudební produkce a světelné efekty v průběhu soutěže se nepřipouští

Autorská práva:
Autor receptur předává automaticky veškerá práva použití na CBA a vyhlašovatele.

Ceny:
1. místo – putovní pohár, diplom, víkendový pobyt pro dvě osoby v Harrachově s poukazem na slavnostní večeři v Blue Cafe Restaurant&Cocktail Bar Koloseum
2. místo – diplom a věcné dary
3.místo – diplom a věcné dary

Vyhlášení nejlepšího obchodního názvu
Vyhlášení nejlepší technické práce

Jak vidíte, tak soutěž má poměrně striktní pravidla, což je ale u podobných akcí běžné. V drtivé většině se buď jedná o namíchání nějakého konkrétního drinku, nebo namíchání svého drinku, ale s předurčeným množstvím alkoholu apod. Pro více informací o probíhajících či budoucích soutěžích, o pravidlech soutěží a podobně můžete navštívit http://www.cbassociation.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat