03 května, 2007

Drobné úpravy a změny blogu

Jak jsem včera oznámil v rychlých zprávách že dnes něco přibude, tak tady to máte. V první řadě je tu nová anketa, protože stará už stála na místě příliš dlouho. 21 hlasů a ani jeden navíc už dlouhou dobu, takže je čas uvést novou. Nejdříve si ale rozebereme tu starou. Byla docela důležitá, nejen pro mě, abych věděl co by jste tu chtěli mít, ale celkově, protože ovlivnila podobu blogu, alespoň částečně. Výsledek je jasný. Navzdory těm dvěma odpůrcům jiných témat se tu tyhle věci objevovat budou. Většina rozhodla. 12 lidi je jasně pro, 4 lidi jsou "jen" pro a třem je to jedno.

Závěr je tedy takový, že nebarmanské příspěvky se tu objevovat budou, ale nebude to na bázi 1x týdně, ale spíš tak 1x za 14 dnů, nebo i více. Prostě když mě něco zaujme, co by stálo za to sem dát, tak se to tu objeví. Všeho s mírou. Takže se můžete těšit na různá videa, klipy, postřehy z kina, nějaké informace kolem školy a tak podobně.

A doufám, že v nové anketě Vás bude hlasovat víc, ať je tam těch hlasů alespoň 22! :)

Další věc, kterou jsem se rozhodl přidat, víceméně jen tak pro oživení je počítadlo. Jedno počítadlo tu už máme, to nám počítá celkové přístupy na stránky, ale tohle je něco trošku jiného. Tohle Vám bude ukazovat, kolik lidí je právě online, na těchto stránkách. Když sem přijdete a uvidíte že je online jeden člověk, jste to právě Vy. Když Vás tam bude třeba 5, tak to znamená, že si právě v tenhle okamžik stránku prohlíží 5 lidí, včetně Vás. Tahle věcička až tak často k vidění není, ale proč ji nezkusit, že. Tohle počítadlo naleznete ve spodní části zeleného pravého panelu.

Tak a poslední věcí, kterou jsem přidal, je spíš jen takový experiment. Narazil jsem na to náhodou při pročítání jednoho blogu a hned mě to zaujalo. Tohle udělátko se jmenuje Twitter a je to v podstatě takový boxík, ve kterém je něco jako můj status. Vzdáleně to může připomínat statusy z ICQ, kde je vždycky vyhozený nějaký smajlík a napsané co kdo právě dělá.Na rozdíl od ICQ statusů, které jsou většinou ve formě "teď jsem tady, teď dělám tohle, za pět minut se vrátím..." budou tyhle statusy brány v trošku větším časovém měřítku, rozhodně to nebudu aktualizovat každých pět minut kvůli kdovíjaké prkotině. Ostatně, uvidíte a pochopíte. Říkám, je to spíš jen takový experiment, taková nevinná "hračka", která mě zaujala. Tuhle tu blbůstku najdete taky v pravém panelu.

Snad se Vám budou tyhle drobné změny líbit a zvyknete si na ně. Mějte se.

Žádné komentáře:

Okomentovat